وقتی صحبت از سئو سایت می شود، ابزار سرچ کنسول یک ابزار قدرتمند است که می تواند به شما در زمینه رشد و پیشرفت سایتتان بسیار کمک کند. در این مقاله قصد دارم به یادگیری ابزار سرچ کنسول بپردازیم و داده های تحلیل آن را در اختیار شما بگذاریم تا بتوانید با استفاده از این ابزار کاربردی به تحلیل و بررسی اطلاعات سایت خود بپردازید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
چرا یادگیری ابزارهای سرچ کنسول برای شما مفید است؟
کنسول جستجوی گوگل به شما کمک می کند عملکرد وب سایت خود را به راحتی پیگیری کنید. شما می توانید اطلاعات ارزشمندی را از حساب سرچ کنسول گوگل خود دریافت کنید، به این معنی که می توانید ببینید چه بخشی از وب سایت شما به کار نیاز دارد. بررسی و شناسایی خطاها می تواند به رشد و پیشرفت سایت شما کمک کند و احتمال کاهش یا نزولی شدن عملکرد را از بین ببرد. شما با بررسی سرچ کنسول می تواند متوجه شوید که باید به یک کلمه کلیدی خاص توجه بیشتری کنید زیرا رتبه بندی در آن کلمه کلیدی خاص در حال افزایش است همچنین می توانید دلایل ایندکس نشدن برخی از صفحات را بیابید.
علاوه بر دیدن این نوع دادهها، زمانی که سرچ کنسول متوجه خطاهای جدید شود، اعلانهای ایمیلی دریافت خواهید کرد. به دلیل این اعلان ها، به سرعت از مشکلاتی که باید برطرف کنید آگاه می شوید. به همین دلیل است که هر کسی که یک وب سایت دارد باید نحوه استفاده از آن را بیاموزد!
قسمت های مختلف گوگل سرچ کنسول
سرچ کنسول دارای بخشهای مختلفی است که می توانید در تحلیل و بررسی وضعیت سایت خود از آن استفاده کنید.
بررسی URL
ابزار بازرسی URL به شما امکان می دهد در مورد URL های خاص و نحوه مشاهده و نمایش آن توسط گوگل اطلاعاتی کسب کنید. همچنین خواهید دید که آیا صفحه توسط گوگل ایندکس می شود یا خیر.
عملکرد یا Performance
در بخش عملکرد، نحوه پیشرفت یا پس رفت عملکرد سایت خود را در نتایج جستجوی معمولی مشاهده می کنید. همچنین اگر مقاله ی شما به دیسکاور گوگل راه یافته باشد، می توانید نتایج مشاهده و میزان رشد آن را در دیسکاور مشاهده کنید.
نمایش نقشه و جزییات صفحات سایت
در بخش Indexing، تمام اطلاعاتی را که برای مشاهده اینکه گوگل چگونه صفحات شما را کشف میکند، پیدا خواهید کرد. همچنین می توانید یاد بگیرید که آیا گوگل محتوای ویدیویی سایت شما را ایندکس می کند یا خیر. بخشی برای بررسی نقشه های سایت XML و هرگونه حذف صفحه ای که ممکن است درخواست کرده باشید وجود دارد.
اقدامات امنیتی و دستی
مهم است سایت شما تاییدیه های امنیتی را برای پروتکل های خود داشته باشد. از مهمترین پروتکل های امنیتی سایت که می تواند توسط سرچ کنسول تایید شود، https است.
بررسی لینک های سایت
لینک های داخلی و خارجی سایتتان را می توانید توسط سرچ کنسول بررسی و عیب یابی کنید.
شروع استفاده از گوگل سرچ کنسول
در تب Performance می توانید صفحات و کلمات کلیدی را که وب سایت شما در گوگل رتبه بندی می کند را مشاهده کنید.
اگر به طور منظم این صفحه را بررسی کنید، می توانید به سرعت متوجه شوید که چه کلمات کلیدی یا صفحاتی نیاز به توجه و بهینه سازی بیشتری دارند. بنابراین، از کجا شروع کنیم؟ در برگه عملکرد، فهرستی از «پرسشها»، «صفحات»،«دستگاهها» را مشاهده میکنید. با «ظاهر جستجو»، میتوانید عملکرد نتایج خود را در جستجو بررسی کنید. میتوانید هر بخش را بر اساس تعداد «کلیک»، «نمایش»، «متوسط CTR» یا «موقعیت متوسط» مرتب کنید. در زیر به توضیح هر یک می پردازیم:
1.تعداد کلیک ها
تعداد کلیکها به شما نشان میدهد که افراد چقدر روی وبسایت شما در نتایج جستجوی Google کلیک کردهاند. این عدد می تواند چیزی در مورد عملکرد عناوین صفحه و توضیحات متا شما بگوید: اگر فقط چند نفر روی نتیجه شما کلیک کنند، ممکن است نتیجه شما در نتایج جستجو برجسته نشود. بررسی اینکه چه نتایج دیگری در اطراف شما نمایش داده می شود می تواند مفید باشد تا ببینید چگونه می توانید صفحات خود را بهینه کنید.
موقعیت نتیجه جستجو نیز بر تعداد کلیک ها تأثیر می گذارد. اگر صفحه شما در سه صفحه اول نتیجه گوگل نمایش داده شود، به طور خودکار کلیک های بیشتری نسبت به نمایش در صفحات دو و سوم دریافت می کنید.
2. نمایش در گوگل
این قابلیت به شما می گویند که هر چند وقت یکبار وب سایت شما یا یک صفحه خاص در نتایج جستجو نشان داده می شود. تعداد نمایشها بعد از این کلمه کلیدی نشان میدهد که وبسایت ما چقدر برای آن کلمه کلیدی در نتایج جستجوی Google نشان داده میشود. شما هنوز نمی دانید چه صفحه ای برای آن کلمه کلیدی رتبه بندی می شود.
برای اینکه ببینید چه صفحاتی ممکن است برای کلمه کلیدی خاص رتبه بندی شوند، می توانید روی خط کلمه کلیدی کلیک کنید. با انجام این کار برای یک کلمه کلیدی، کلمه کلیدی به عنوان یک فیلتر اضافه می شود:
پس از آن، می توانید به صفحه مورد نظر بروید تا ببینید چه صفحاتی برای این کلمه کلیدی رتبه بندی می شوند. آیا این صفحات همان صفحاتی هستند که می خواهید برای آن کلمه کلیدی رتبه بندی کنید؟ اگر نه، ممکن است لازم باشد صفحه ای را که می خواهید رتبه بندی کنید، بهینه کنید. به نوشتن محتوای بهتر حاوی کلمه کلیدی در آن صفحه، اضافه کردن لینک های داخلی از صفحات یا پست های مرتبط به صفحه، افزایش سرعت بارگذاری صفحه و غیره فکر کنید.
3. میانگین CTR
CTR – نرخ کلیک – به شما می گوید که چند درصد از افرادی که وب سایت شما را در نتایج جستجو دیده اند، بر روی وب سایت شما کلیک کرده اند. احتمالاً میدانید که رتبههای بالاتر عمدتاً منجر به نرخ کلیک بالاتر نیز میشوند.
با این حال، شما همچنین می توانید کارهایی را برای افزایش CTR انجام دهید. برای مثال، میتوانید توضیحات متا و عنوان صفحه خود را بازنویسی کنید تا جذابتر شود. وقتی عنوان و توضیحات سایت شما از نتایج دیگر متمایز می شود، احتمالاً افراد بیشتری روی نتیجه شما کلیک می کنند و CTR شما افزایش می یابد. به یاد داشته باشید که اگر هنوز در صفحه اول رتبه ندارید، این تأثیر قابل توجهی روی شما نخواهد داشت. زیرا رقابت بر روی صفحه ی اول گوگل بسیار بالاست و باید به تدریج به آن دست یابید/
4. موقعیت متوسط
آخرین مورد در این لیست “موقعیت میانگین” است. این مورد به شما میانگین رتبه بندی یک کلمه کلیدی یا صفحه خاص را در دوره انتخابی شما می گوید. البته، این موقعیت همیشه قابل اعتماد نیست، زیرا به نظر می رسد افراد بیشتری نتایج جستجوی متفاوتی دریافت می کنند. به نظر می رسد گوگل سعی می کند به درک بهتر برسد که کدام نتایج به بهترین وجه با کدام بازدیدکننده سازگار است. با این حال، این نشانگر همچنان نشان می دهد که آیا کلیک ها، برداشت ها و میانگین CTR قابل توضیح هستند یا خیر.
بخش ایندکسینگ
این بخش یک افزونه فنیتر اما ارزشمند به کنسول جستجوی Google است. این بخش نشان میدهد که از زمان آخرین بهروزرسانی، چند صفحه در فهرست Google وجود داشته است، چه تعداد صفحه وجود ندارد، و چه خطاها و هشدارهایی باعث شده است که Google صفحات شما را به اشتباه ایندکس کند. Google این بخش را به بخشهایی تقسیم میکند و صفحات معمولی و صفحات ویدیویی شما را جمعآوری میکند و در عین حال برای نقشه سایت XML شما و بخشهای حذفشده خانه میدهد.